Za gimnastiku, i sportsku i ritmičku, vlada jedno mišljenje da je to sport koji je više namenjen osobama koje su nižeg rasta, nego visokim. Da li je to baš tačno?

Odgovor je, i da i ne. Naime, imamo slučajeve gde deca u pubertetu, tj. u sedmom razredu ili osmom, osnovne škole, naglo izrastu u visinu, pa dođe do određenih povreda kod bavljenja gimnastikom, posebno sportskom, koja zahteva visok stepen akrobatike i snage. Tada roditelji radije biraju da dete preusmere na neki drugi sport, kao što je plivanje, odbojka i slično. 

Ipak, ne mora baš da bude tako. Devojčica, iako visoka, može da nastavi da se bavi ritmikom, ako to želi, zbog toga što je dosta nežnija disciplina od sportske gimnastike i tu je glavna prednost. Čunjevi, vijača, krug, lopta i obruč, mogu da budu idealni, uz odabrane muzičke ritmove. Na kraju, ritmika i jeste spoj plesa, baleta i sporta, tako da će to možda presuditi u ovom slučaju.

Ako odlučite da menjate sport, ni to nije problem, zbog toga što ste postavili dobre temelje baveći se ritmičkom gimnastikom.

Pošaljite komentar