Koliko puta ste čuli da su devojke i devojčice koje se bave ritmičkom gimnastikom zapravo najlepše sportistinje? Verovatno mnogo puta, ali to je zato jer je to istina.

Naime, ritmička gimnastika je sport namenjen baš lepšem polu, i uključuje pet osnovnih elemenata koji služe za izvođenje vežbi, a to su vijača, lopta, obruč, čunjevi, i traka. Pored toga, ne vežba se bez muzike, što svemu daje dodatnu draž i motivaciju.

Jedna vežba mora da bude izvedena tako da bude dovedena do savršenstva. Ovo se ne postiže lako, i zbog toga je potrebno predano raditi, ali taj rad ne predstavlja napor i opterećenje, već jednu lepu obavezu, kojoj se takmičarke raduju. Razlog je vrlo jednostavan – one svakoga dana, ili kroz svaki sledeći trening, postaju sve bolje od samih sebe, prevazilazeći tako granice sopstvenih mogućnosti. Ovako nešto donosi poseban osećaj zadovoljstva sobom i razvija samopouzdanje, tako da se napreduje sve više i sve brže.

Usled savršeno izvedenih vežbi, telo se vremenom tako oblikuje, da mišići postaju duguljasti i vretenastog oblika, zategnuti i čvrsti, kao i celokupna muskulatura. Iz tog razloga se i kaže da su ritmičarke najlepše sportistkinje, pa ako i vi želite da vaša ćerka bude jedna od njih, zakažite kod nas prvi, probni trening.

 

Pošaljite komentar