Grupa/dan PON UTO SRE ČET PET SUB NED
Ritmika I grupa - 3-6 god / 18:30-19:30h / 18:30-19:30h / 10:00-10:45h /
Ritmika II grupa preko 6 godina / 19:30-20:30h / 19:30-20:30h / 10:45-11:30h /

Ukoliko vašu devojčicu zanimaju balet, ples, muzika i sport i ne može da se opredeli samo za jednu aktivnost koja je zanima, ritmička gimnastika je idealan sport zato što spaja umetnost, ples i muziku u jedan od najinteresantnijih sportova-ritmičku gimnastiku.

Najbolje vreme da se počne sa ritmičkom gimnastikom je između 4-6 godina, to je najispravniji put da vaše dete od najranijeg uzrasta usvoji zdrave i dobre navike i veštine, kojih u ritmičkoj gimnastici ima mnogo.

U gimnastičarskom klubu “Pobednik” na Tašu, naši treneri će sa puno strpljenja uvesti vaše dete u svet sporta i ritmičke gimnastike, a prednosti koje ćete videti već nakon prvih par treninga će vas oduševiti. Ritmička gimnastika se izvodi u moderno opremljenoj prostranoj sali sa svim potrebnim rekvizitima, koje devojčice koriste u zavisnosti od godina i dužine treniranja.

Sigurni smo da će vaša devojčica biti oduševljena svim blagodetima koje pruža ritmička gimnastika.

Kada govorimo o vizuelnim efektima, tu su zanimljivi rekviziti koji se koriste, čunjevi, lopte, obruči, trake, ali i predivni kostimi za devojčice što je jedan od početnih razloga zbog kog su devojčice fascinirane ovim sportom.

Veoma je lepo kada na ekranu vidimo gracioznu gimnastičarku koja sa lakoćom izvodi zahtevne i teške pokrete i koja često učestvuje na raznim svetskim takmičenjima. Sjaj reflektora, publika, uspeh na Olimpijskim igrama i uopšte mogućnost da jednog dana stignu do najviših priznanja kada je ritmička gimnastika u pitanju, veoma su inspirativni za većinu devojčica.

Nemojte misliti da nakon nekoliko treninga vaše dete nije talentovano za ritmičku gimnastiku, jer se pokreti uče godinama. Potrebno je puno strpljenja, vežbe i upornosti da bi se jedan pokret ili koreografija izvela bez greške. U pitanju su meseci i godine treniranja, ali u tome je i lepota ovog sporta. Vaša devojčica će naučiti da bude fokusirana i da je za uspeh potrebno mnogo truda, rada i odricanja, što će joj biti korisno i za druge oblasti u životu.

Ritmička gimnastika razvija gracioznost i eleganciju. Držanje tela će biti drugačije, stav graciozniji, a telo snažnije, iako se radi o pretežno ženskom sportu.

Usvajajući nove veštine i preksačuči prepreke, vaša devojčica će steći samopouzdanje koje će je pratiti celog života, ne samo u sportu, već i u poslu i društvenom životu.

Iako je ritmička gimnastika individualan sport, vaše dete će naučiti kako da se ponaša u grupi i vežba zajedno sa drugima u grupacijama, dok izvode različite vežbe.

Vaša devojčica će se upoznati sa različitim muzičkim stilovima, ritmovima, što trening čini veselijim i interesantnijim. Ni jedan trening u ritmičkoj gimnastici nikad nije isti i upravo je u tome njegova čar. Svaki trening može i treba da izgleda drugačije, a mogućnosti kombinovanja koraka i rekvizita su beskrajne.

Samodisciplina koja se razvija u sklopu treniranja ritmičke gimanstike je od ključnog značaja za zdrav razvoj deteta, koje će pokazivati mnogo bolje rezultate i u školi i u drugim aktivnostima. Vaša devojčica biće društvenija i otvorenija za nova poznanstva i prijatelje. Na treninzima može upoznati prijatelje za čitav život.

Budući da je ritmička gimnastika Olimpijski sport, mnoge devojčice sanjaju da jednog dana predstavljaju svoju zemlju u ovom plemenitom sportu.

Sama činjenica da od ovog sporta mogu napraviti životni poziv predstavlja dodatnu motivaciju za mnoge devojčice.

Vreme je da vašoj devojčici otkrijete čarobni svet ritmičke gimnastike uz podršku i vođenje stručnih trenera i održavanja treninga na jednom visokom nivou.

Ukoliko vaše dete u nekom kasnijem periodu odluči da trenira neki drugi sport, svakako je usvojilo odlične osnove za treniranje bilo kog sporta.

Ipak, retko koji sport se može meriti sa mešavinom plesa, umetnosti, fizičke kondicije i igre. Ritmička gimnastika je jedan od najkreativnijih i najlepših sportova na svetu.

Submit Your Comment