Naravno, i od gimnastike neka deca odustanu, ne zato što je više ne vole, već zbog toga što su se zaljubili u neki drugi sport. Ovo je veoma karakteristično za decu u pubertetu, koja često menjaju mišljenje, stavove, ljubavi, želje, afinitete... Možda su od prvog razreda osnovne škole ili čak od četvrte godine života trenirali gimnastiku, ali eto, sada žele da promene, jer su se zaljubili u atletiku, rukomet, košarku... 

Košarka je posebno zanimljiva, jer se često dešava da devojčice naglo izrastu u pubertetu, tako da im ritmička gimnastika sada manje odgovara, dok im košarka postaje savršena. Isto tako, neke klinceze izaberu plivanje, pošto su u ovom sportu daleko manje mogućnosti za povredama. 

Razloga ima mnogo, jedino onih za brigu nema, zato što su deca postavila dobre temelje. Gimnastika je bazičan sport, ritmička isto kao i sportska, tako da je veoma lako preći na bilo šta drugo. Imate bazu, jer se iste vežbe primenjuju u svim sportskim disciplinama. I dalje je pred detetom moguća profesionalna karijera. Zakažite prvi trening kod nas i uverite se u sve napisano!

Pošaljite komentar