Pre svega, reći ćemo da je gimnastika bazičan sport, a to bi drugiim rečima, značilo da se nalazi u osnovi svih sportova. Naime, svaki trening, započinje vežbama zagrevanja, dok se završava vežbama istezanja. To su iste vežbe koje se koriste i kod gimnastike, pa se iz tog razloga smatra da je to sport u osnovi svih drugih. 

Gimnastika ima svoju podelu, a to je na sportsku i ritmičku. Ovde je važno reći da sportsku gimnastiku vežbaju i dečaci i devojčice, dok je ritmika rezervisana samo za klinceze i devojke. Takođe, razlike su i u tome da je kod sportske gimnastike akcenat stavljen na snagu, spretnost, jačinu, akrobatiku, dok u ritmici, vežbe se izvode uz pomoć rekvizita i ima ih pet, i svaku vežbu prati muzička melodija... Za ritmiku se još kaže da je spoj plesa, baleta, sporta i muzike, pa ako imate devojčicu koja teži svemu tome, eto prilike da nađe sve te ljubavi u jednoj – ritmička gimnastika.

Zakažite probni trening u Gimnastičkom klubu Pobednik, onda kada to vama odgovara, u prvom slobodnom terminu. Dođite da se upoznamo!

Pošaljite komentar