Savršenstvo u ritmičkoj gimnastici jednostavno znači izvesti neku vežbu kako to pravila nalažu, perfektno i bez ijedne greške. Naravno, moramo da imamo na umu, da su vežbe veoma zahtevne, tako da je sve ovo mnogo lakše reći nego učiniti.

Za medalje, potrebne su godine i godine mukotrpnog treniranja, ali je poenta u tome da deca sama to žele – niko ih na to ne primorava. Ona jednostavno uviđaju koliko je lepo kada se postaje bolji od sebe samog.

To bi praktično značilo da jedna vežba, koja je jako teška, može biti izvedena savršeno, iako je u startu to izgedalo kao nemoguća misija. Sve je u vežbanju, tu je ta tajna. Kada shvatimo da možemo postati bolji od sebe, onda je lako biti bolji od bilo koga drugog. To je psihološka tajna, koja neverovatno dobro utiče na samopouzdanje, pa se deca trude, iz dana u dan, iz treninga u trening, da dovedu svoje izvođenje do perfekcije.

Na kraju, to i polazi za rukom, tako da nema veće sreće nego kada se mališani okite sjajnim odličjima na nekim važnim takmičenjima.

Pošaljite komentar