Kada roditelji odlučuju da svoju ćerku upišu na neki sport, tada obično žele da to bude prilagođeno ženskim karakteristima i osobinama tela i psihe. ČInjenica je da su ritmičarke zaista najlepše devojke među svim sportistkinjama, jer imaju savršeno zategnute i oblikovane mišiće, vretenasto izvajane.

Pored toga, one stiču gracizonost pokreta, savršen osećaj za ravnotežu i balans, hitrost, brzinu, snagu, veštinu u svakom smislu. Na kraju, to postaju devojke koje su izuzetno ženstvene i roditelji shvataju da je njihova odluka pre mnogo godina doneta, zapravo bila ona prava.

Ritmička gimnastika je zanimljiva i po tome što se vežbe izvode uz muziku, pa na takmičenjima se pruža mogućnost da se bira melodija uz koju će biti izvedena vežba. I to bi značilo, da devojčica može izabrati neki trenutno popularni hit ili neprolazne note klasične muzike...

Takođe, od izbora melodije zavisi i koje će se sprave koristiti. U ritmičkoj gimnastici imamo pet sprava i to su čunjevi, traka, lopta, obruč i vijača. Na primer, vijača se koristi za brze ritmove, a lopta i traka za one sporije.

Ritmička gimnastika spaja sport i muziku, ples i balet, tako da će vaša devojčica ubrzo nakon početka treniranja biti zaljubljena u ovu sportsku disciplinu.Pošaljite komentar