Odgovor je – da. Ritmička gimnastika je deo gimanstike, koja se još deli i na sportsku. Sportskom gimnastikom se bave i devojčice i dečaci, i tu je akcenat na snazi i akrobatici. Sa druge strane, kod ritmike, muzika prati izvođenje svake vežbe, tako da možemo slobodno da kažemo da se ovde radi o sportu i muzici, plesu, objedinjenima u jedno.

Za one klinceze koje podjednako vole sve, ovo je prava prilika da svoju ljubav pronađu u ritmičkoj gimnastici. Za profesionalnu karijeru sportistkinje potrebno je da se krene na vreme sa treniranjem, i to je obično oko četvrte godine života deteta, mada ni šest godina ne znači da ste značajno zakasnili.

Ukoliko dete kasnije odluči da ovaj sport ipak zameni nekim drugim, kao što je odbojka, košarka, atletika, tenis, plivanje, itd, to može, jer je postavilo dobre osnove.

Kao bazičan sport, gimnastika postavlja odlične osnove koje se kasnije mogu iskoristiti. Bazičan sport znači da se on nalazi u svim drugim. Naime, svaki trening bilo koje discipline započinje zagrevanjem, a završava se istezanjem. 

Iz svih navedenih razloga, gimnastika može biti pravi izbor za vaše dete. 

Pošaljite komentar