Gimnastika je bazičan sport. Šta to znači? Bazičan sport je onaj koji se nalazi u osnovi svih drugih sportskih disciplina. Svi smo gledali treninge Novaka Đokovića, na primer, i to kako se on zagreva pre svakog treninga, ili se isteže na kraju. Jedna njegova izjava glasi, da svaki put kada se istegne nakon završetka treniranja, produži sebi sportsku karijeru za jedan dan.

Ne bi bilo loše da se svi ugledamo na Novaka, jer on nije slučajno na tom mestu na kome jeste. Gimnastika se sastoji od vežbi koje su prisutne na svakom času fizičkog vaspitanja, tako da za decu neće biti ništa posebno novo kada dođu da treniraju po prvi put.

Ipak, ritmička gimnastika je namenjena samo devojčicama, a ako imate dečaka, onda bi trebalo da ga upišete da trenira sportsku gimnastiku. Sportska gimnastika je spoj akrobatike, snage, okretnosti, spretnosti, brzine..., dok je ritmika spoj plesa, baleta, muzike i sporta, i kao takva više leži devojčicama.

One zahvaljujući redovnom treniranju, postaju izuzetno lepo građene sportistkinje, koje imaju zategnuto i prelepo građeno telo. Tome doprinose vežbe i njihovo ponavljanje sve dok se ne postigne nivo perfekcije.

Najlepše u svemu je što devojčice rado dolaze na treninge i što je to jedna lepa obaveza a ne nešto što se mora. 


Pošaljite komentar