Kada birate mesto koje je idealno za trening ritmičke gimnastike za vašu devojčicu sigurno je da bi trebalo da razmislite o nekoliko važnih faktora, kao što su lokacija, cena, treneri, način rada i termini.

Odgovor na ovo pitanje bi mogao da se dobije kada uradite malo detaljniju analizu ponuđenih škola.

Potrebno je da pronađete sve škole ritmičke gimnastike koje su u vašem kraju ili bar u blizini, kako biste uštedeli na vremenu. Logićno je da izaberete školu ritmičke gimnastike koja vam je najbliža, ukoliko ona zadovoljava većinu drugih kriterijuma. Blizina ipak omogućava da uštedite dosta vremena i lakše se organizujete. Blizina lokacije svakako ne bi trebalo da bude jedini faktor po kome ćete odabrati, ali svakako bi trebalo prvo njih da uzmete u obzir.

Drugi važan faktor ako ne i najvažniji jesu odabir trenera i način treniranja ritmičke gimnastike. Prostor u kome se radi trening je takođe važan, pa je zbog toga mala sala sa puno dece koja nema dobru ventilaciju loš izbor i ne omogućava dobre uslove treninga. Licencirani i stručni treneri su najvažniji kada birate mesto gde ćete upisati svoju devojčicu na ritmičku gimnastiku Njihova posvećenost, temeljan rad i dobar pristup može učiniti mnogo za razvoj talenta.

U suprotnom, vaša devojčica može brzo odustati iako ima potencijala za bavljenje ritmičkom gimnastikom, ukoliko su treneri neozbiljni i nedovoljno stručni.

Potrebno je da pratite prvih par treninga kako bi se uverili u kvalitet rada ali je još važnije da pratite reakciju vašeg deteta i njen utisak o treningu.

Cena je takođe važan faktor, ali ne i najvažniji. U zavisnosti od vaših mogućnosti možete izabrati cenu koja vam najviđe odgovara, mada se one retko kad drastično razlikuju.

Termini u kojima se održavaju treninzi često znaju da vas odvrate od samog upisivanja. Važno je da treninzi budu u nekom razumnom periodu, kako se ne bi poklapali sa školskim i drugim važnim obavezama i u terminima kada je dete spremno i domorno za trening.Submit Your Comment