Ovo je jedno od pitanja koje svaki roditelj postavi sebi, pored onog drugog – koji bi to sport bio idealan za moje dete?

Naime, bez obzira da li dete ima sklonosti ka sportu ili ne, svakako bi trebalo da se njime bavi, a razloga za to ima više. Pre svega, sport pozitivno utiče na fizički i psihiči razvoj mlade osobe, tako da nije previše važno da li će vaše dete jednoga dana da se profesionalno bavi gimnastikom, rukometom, odbojkom, vaterpolom, tenisom ili bilo čime drugim, već je korisno samo to što trenira.

Treniranjem se telo pravilno oblikuje, mišići postaju vretenasti, snažni, a dete okretno, spretno, vešto... Posebno je interesantna ritmička gimnastika jer je namenjena samo devojčicama i devojkama, koje kasnije važe za najlepše sportistkinje. Razlog leži u tome što su stekle tokom treniranja, savršen osećaj za ravnotežu, balans, i naučile su da izvode gracizne i prefinjene pokrete.

Pravo vreme za početak bavljenja bilo kojim sportom, pa tako i ritmičkom gimnastikom, jeste oko četvrte godine života, ili do šeste. Naravno, nikada nije kasno, i dete možete da upišete u svakom trenutku. Bavljenje sportom ima samo pozitivne efekte i zaista nijedan loš. 

Pošaljite komentar