Kroz ritmičku gimnastiku, deca imaju priliku da se izraze na potpuno nov način. Kombinacija gracioznih pokreta tela, muzike i rekvizita kao što su trake, loptice ili obruči, omogućava im da kreiraju prave male umetničke koreografije za nastup. Kroz svaki potez, svaki skok ili piruetu, deca prenose svoje emocije i ideje na jedinstven način, a to je najveća draž ritmičke gimnastike.

Sloboda izražavanja i kreativnost

Ono što je posebno inspirativno u ritmičkoj gimnastici je ta sloboda izražavanja koja deci omogućava da budu svoji, da istraže svoje granice i da se igraju sa svojom kreativnošću. Nema ograničenja, nema pravila - samo čista inspiracija i slobodan let mašte.

Disciplina i kreativnost

Kroz ritmičku gimnastiku, deca takođe uče važnost discipline i predanosti svom radu. Svaki novi pokret zahteva vežbu i upornost, ali kroz taj proces deca shvataju da je trud vredan i da mogu postići sve što požele ako se potrude dovoljno.

U ritmičkoj gimnastici postoji još dodatnih elemenata, koji nisu prisutni u običnoj gimanstici a to su muzika i rekviziti. Deca u početnoj fazi uče da usklade svoje telo u prostoru i koordinišu svoje pokrete, kroz veliki broj ponavljanja, što razvija disciplinu.

Muzika, rekviziti i pokret razvijaju kreativnost kod deteta

Osim discipline, ritmička gimnastika se vežba uz muziku, pa deca osim na prostor uče da svoje telo pokreću u ritmu muzike što je veoma kreativan proces. Ako se na to sve dodaju i rekviziti, kreativnost se ovde vremenom sve više razvija. Beskrajne mogućnosti kombinovanja pokreta, rekvizita i muzike su pravakreativna iskustva za svako dete.


Submit Your Comment