Ukoliko vaša devojčica voli da pleše a isto tako obožava i sport, onda ste vi u dilemi gde da je tačno upišete? Evo, da se ne mučite, mi predlažemo da je dovedete kod nas, na jedan probni, besplatni trening, koji je dovoljno zakazati putem telefona.

Cilj probnog treninga jeste da se dete upozna sa atmosferom, trenerima, vršnjacima i da i samo poželi da bude deo svega toga. Ubrzo se redovni dolasci pretvaraju u jednu lepu obavezu koja se željno iščekuje i kojoj se deca raduju.

Kod ritmičke gimnastike je zanimljivo što je to spoj uma i tela, odnosno, pokreti su tako graciozni, suptilni, prefinjeni, i odraz su unutrašnjeg stanja osobe koja vežbu izvodi. Sve to je potkrepljeno lepim melodijama koje prate vežbe.

Na treninzima se vežba uz melodije klasične muzike, pošto ona pomaže da se poveća koncentracija i fokus, dok se na takmičenjima bira muzika a sve u skladu sa senzibilitetom učesnice. Na primer, spore melodije prate vežbe pri kojima se koriste lopta ili traka, dok se vijača i čunjevi, koriste za brze ritmove.

Ritmičku gimnastiku je veoma lepo gledati, pošto je to pre svega sjajna disciplina koja prikazuje svu lepotu pokreta ljudskog tela i vrlo je slična baletu.

 

Pošaljite komentar