Verujemo da ćemo se svi složiti da živimo u vremenu tehnologije i vrtoglavog napretka iste, te da se sve više otuđujemo jedni od drugih. Mnoge žive razgovore ne vodimo uopšte, već pišemo poruke na Viberu, WhatsApp-u i Messenger-u i drugim aplikacijama. Nema čak ni telefonskih poziva, a druženja uživo je sve manje i manje. Čak i kada se deca okupe, svako gleda u svoj mobilni telefon.

Ovo je fenomen koji ste verovatno svi primetili, i naravno da to nije dobro. Roditelji današnje dece, jasno uviđaju da je u njihovo vreme bilo potpuno drugačije i u redu je da se svet menja, ali ne na način da se otuđujemo i da deca postaju asocijalna. 

Sport je najbolji lek za asocijalnost, i socijalizaciju mališana. Kada dete dođe na trening, ono će biti u stvarnom, a ne u virtuelnom okruženju, komuniciraće sa vršnjacima, družiće se i nakon treninga... Tu su odlasci na zajedničke rođendane, zabave i slično. Niko neće sedeti sam kod kuće, kada ima drugare sa treninga. Zbog toga je jako dobro da putem sporta uključite dete među vršnjake.

Pošaljite komentar