Lenjost je jedna veoma loša karakterna osobina, pa u našem narodu postoji izreka da je bolje da neko bude bolestan nego lenj. Ukratko, nedostatak volje nas vodi u pasivnost, a takav način života ka tome da ne postignemo baš ništa.

Lenjo dete će imati loš uspeh u školi, zato što ga mrzi da uči, iako možda ima sasvim solidne ili čak natprosečne intelektualne potencijale. Uzalud, ako će oni ostati neiskorišćeni.

Takođe, kaže se i da fakultet završavaju uporni studenti a ne oni pametni. Naravno, potrebno je vredno učiti i raditi, da bi se postigao bilo kakav benefit. 

Sport je odlično rešenje da pobedite lenjost kod deteta, ako ste roditelji jednog takvog mališana. Danas je to posebno teško, zbog toga što se nudi toliko zanimljivog sadržaja koji može da se upražnjava kod kuće i iz sedećeg položaja – tu je internet, TV program, video igre...

Zbog toga je vaša dobra odluka da dođete u Gimnastički klub Pobednik na prvi trening gimnastike, koji je besplatan. Dovoljno je da pozovete telefonom i da zakažete, a onda ostavite da atmosfera u sali učini svoje – dete će biti zaljubljeno nakon prvog susreta sa vršnjacima, trenerima i svim onim što gimnastika kao sport nudi. 

Pošaljite komentar