To što dete trenira ritmičku gimnastiku, ne znači da mora zauvek da bude tako, ako ono to ne želi. Ili, drugim rečima kazano, niste onemogućeni da promenite sport, ukoliko su se javili neki drugi afiniteti.

Naime, dešava se da devojčice u toku puberteta naglo porastu, i to je posebno izraženo u sedmom i osmom razredu. Rast je često oko deset, petnaest centimetara, pa treba to propratiti adekvatnim vežbanjem, kako bi kičma bila ispravno formirana.

Ako vaše dete želi da nakon određenog broja godina treniranja gimnastike, ovaj sport zameni nekim drugim, onda je to veoma lako. Gimnastika je bazičan sport koji se nalazi u osnovi svih sportova. To možemo da vidimo po tome što svaki trening bilo kog sporta započinje vežbama zagrevanja ili se završava vežbama istezanja. To su iste vežbe koje se praktikuju u okviru sportske i ritmičke gimnastike.

Upravo je to razlog što ćete lako svoju devojčicu upisati na drugi sport, ako to želi. Može da bira košarku, plivanje, tenis, rukomet, odbojku ili bilo šta drugo što je više privlači.

Pošaljite komentar