Postoji dosta roditelja koji imaju mališane koji vole da igraju i pevaju, i u isto vreme izvode najrazličitije pokrete, tj. imaju višak energije, hiperaktivni su. Takvi roditelji se često nađu u nedoumici da li da dete upišu na sport ili na ples, jer shvataju da dete voli podjednako i jedno i drugo?

Međutim, dobro je što u životu za sve može da postoji kompromisno rešenje, pa se tako može odabrati ritmička gimnastika, koja je doduše, namenjena samo devojčicama, a predstavlja savršen spoj muzike, igre, i sporta.

Ritmičke gimnastičarke spadaju u sportistkinje koje su najlepše građene, a tome doprinosi bezbroj puta ponovoljena jedna te ista vežba, sve do samog savršenstva. Zahvaljujući svemu tome se stvaraju izuzetno čvrsti i lepo oblikovani vretenasti mišići, pa celo telo deluje skladno i prefinjeno.

Najbolje vreme za početak treniranja je oko četvrte do šeste godine, posle toga se smatra da je kasno za treniranje koje bi vodilo ka profesionalnom bavljenju ovim sportom, ali se bez problema može trenirati rekreativno. I postoji još jedna varijanta – nakon gimnastike, dete može da promeni sport u bilo koji drugi, jer je postavilo odlične temelje, pošto je gimnastika bazičan sport i u osnovi je svih drugih. 



Pošaljite komentar