Možda u porodici imate klincezu ili čak dve, koje vole da pevaju, plešu, skaču, izvode razne pokrete... Svesni ste da one imaju višak energije, ali ne znate koji je najbolji način da se sve to kanališe?

Odgovor je lak. Sport i to ritmička gimnastika. Hajde da se bliže upoznamo sa ritmikom. Kada kažemo gimnastika, tada mislimo na sportsku i na ritmičku. Sportkom gimnastikom se bave i dečaci i devojčice, dok se ritmičkom gimnastikom bave samo dame.

Sportska ima akcenat na snazi, okretnosti, spretnosti, veštini i sl, dok je ritmika suptilnija, i traži da se povežu um i telo, pa se zahvaljujući tome stvaraju skladni pokreti, graciozni, prefinjeni, praćeni ritmovima muzike, uz rekvizite koji se koriste tom prilikom...

Mnoge devojčice, nakon prvog dolaženja na probni trening, naprosto su se zaljubile u sve što ritmika može da im pruži, tako da je to postala njihova strast. Treninzi su nešto čemu se one raduju, i nisu neka dosadna i neprijatna obaveza. Upoznaju se nove drugarice, stiču se nove veštine, a ono što je najvažnije u celoj priči, dete se razvija pravilno, i u psihološkom i u fizičkom smislu. Ne propustite da zakažete prvi, probni, besplatni trening u gimnastičkom klubu Pobednik.

 

Pošaljite komentar