Sport nas upravo navodi na to – da tokom svakog treninga naučimo nešto novo i da naše telo postane sposobno za aktivnosti za koje smo u startu, smatrali da su nam nedostižne. Kod dece, tek se formira samopouzdanje, a najbolje je aktivno raditi na tome.

Jedan od dobrih načina je da se deca bave sportom. Ritmička gimnastika je rezervisana samo za devojčice, zato što uključuje elemente plesa, baleta, i izvodi se uz muzičke ritmove, uz korišćenje pet sprava – čunjevi, traka, lopta, vijača, obruč. 

Biti bolji od sebe, najveći je mogući izazov, i onda samopouzdanje veoma raste. Možda je čak lakše da se dete takmiči sa drugima, nego sa samim sobom. Jer, izvođenje jedne te iste vežbe dok se ne postigne savršenstvo, veoma je zahtevno, ali se dobija ogromna količina samopouzdanja, onda kada bude sve kako treba.

Besplatan prvi probni trening, možete da zakažete u Gimnastičkom klubu Pobednik, i da uživate u upoznavanju ostalih mališana, trenera i atmosfere, koja je zaista izuzetna. Nadamo se da ćemo se redovno družiti, kao i da će se vaše dete radovati dolascima u salu za vežbanje.


Pošaljite komentar