U životu, veoma je teško dostići savršen balans uma i tela, i neko se trudi da to postigne jogom, meditacijom, čitanjem, šetnjama, planinarenjem, i mnogim drugim aktivnostima. Za decu, jedan od načina da pođu ovim putem jeste bavljenje sportom, konkretno, ritmičkom gimnastikom.

Ona predstavlja izuzetan spoj i ravnotežu između uma i tela, jer dok se vežba izvodi, takmičarka ili vežbačica, maksimalno je koncentrisana na svaki deo svog tela, na svaki pokret pa i onaj najmanji, tako da se trudi da vežbu izvede dok perfekcije. 

Glavni izazov ritmičke gimnastike je u tome što se svaki dan postaje bolji, ne samo od drugih, već od sebe samih. Nijedan cilj nije nedostižan, samo ako je realno postavljen i ako mu posvetimo dovoljno vremena, truda i energije. 

Izazov je da budemo bolji od sebe, da preskačemo granice vlastitih sposobnosti. Kada nešto ne možemo, i mislimo da nikada nećemo moći, a onda uspemo da izvedemo, to daje jedan sjajan osećaj, tako da deca koja treniraju gimnastiku ili neki drugi sport, postaju bolja u svim segmentima života – u školi, u druženju sa vršnjacima i slično.


Pošaljite komentar