Ritmička gimnastika je deo gimnastike kao discipline, koju još čini i sportska. Sportska je namenjena i dečacima i devojčicama, dok se ritmikom bave samo klinceze.

Ako se vaša devojčica dugo već bavi ritmikom, tada ćete primetiti da to izuzetno povoljno utiče da se mišići formiraju pravilno, odnosno, da postanu čvrsti i vretenasti, puni snage. Isto tako, mališanke imaju pokrete koji su skladni, prefinjeni, graciozni, suptilni... Sve se to postiže upornim vežbanjem, koje se ponavlja iz treninga u trening, i to tako što se jedna vežba dovede do apsolutnog savršenstva.

U sve to se ulaže mnogo rada i volje, energije i truda, ali je zadovoljstvo na kraju zaista dovoljna satisfakcija za sve. Ritmika može da se okarakteriše i kao spoj uma i tela, jer se pokreti dovode u sklad sa mislima, osećanjima, dok sve to prati muzika u pozadini. Posebno je lepo što takmičarke mogu da odaberu muziku i melodije koje najviše vole, odnosno, ono što je u skladu sa njihovim senzibilitetom.

Na treninzima se obično vežba uz melodije klasične muzike, dok se na takmičenjima melodije biraju, i uz njih se vrši odabir i sprava koje se koriste tokom izvođenja vežbi. 

 

Pošaljite komentar