Ima mnogo dece koja u isto vreme gaje razne afinitete, tako da ostavljaju svoje roditelje u dilemi, na šta tačno da ih usmere, jer je nemoguće na sve? Ovo je česta slatka muka roditelja, posebno onih devojčica koje jednako vole muziku, ples, sport, fizičku aktivnost generalno...

Postoji rešenje koje se naziva ritmička gimnastika. Ovo je grana gimnastike, koja je rezervisana samo za devojčice. Sa druge strane, postoji sportska gimnastika, koju treniraju i dečaci i devojčice.

Sportska gimnastika se fokusira na snagu i akrobatiku, dok je ritmika jedan prelep spoj plesa, gracioznosti, umetnosti, i naravno, sporta i muzike. 

Ako imate klincezu koja ne zna šta hoće, verujte nam da će biti oduševljena nakon prvog probnog treninga u Gimnastičkom klubu Pobednik, gde će se upoznati sa atmosferom, drugaricama iz kluba, trenerima...

Redovno treniranje stvara jednu zdravu naviku, jača volju, samodisciplinu. Mnogo je pozitivnih aspekata treniranja, a glavni je pravilno oblikovanje tela. To je posebno značajno za decu koja se nalaze u ubrzanom rastu i razvoju, a to je pubertet. 

Tada devojčice naglo izrastu i vežbe su najbolje da se taj proces odvije pravilno.

Pošaljite komentar