Da bismo odgovorili na ovo pitanje, pre svega treba da pogledamo šta donosi ritmika, a šta sportska gimnastika. Sportsku gimnastiku mogu da treniraju i devojčice i dečaci, a ritmiku samo devojčice. Naime, kod prvopomenute discipline, akcenat je na snazi, okretnosti, veštini, brzini, hitrosti i slično, dok je ritmika jedan savršen spoj uma i tela, izvođenje vežbi uz muziku, pa se često kaže da je to spoj plesa i sporta.

Ako imate ćerku koja pokazuje jednake sklonosti i ka sportu i ka muzici, onda je vaša odluka laka – pozovite gimnastički klub Pobednik i zakažite probni trening koji je besplatan. Odaberite termin koji vam odgovara i dovedite dete da oseti atmosferu, da upozna trenere, vršnjake... Verujte nam, vrlo brzo će vaša klinceza biti zaljubljena u ritmičku gimnastiku, jer će shvatiti koliko je i sama sposobna, i koliko je divno vežbati uz taktove popularnih pesama!

Pored toga što se dete pravilno razvija, ono stiče i nove drugare, tako da ne bi trebalo da se zaboravi taj bitan momenat socijalizacije, jer sport nije samo naporno vežbanje, već i upoznavanje novih osoba od kojih nam mnogi ostaju prijatelji za ceo život. 

Pošaljite komentar