Pomislite li, kakav uticaj na psihu mlade osobe ima celodnevno sedenje za monitorom računara ili za ekranom mobilnog telefona ili tableta? Očigledno – katastrofalan. ČInjenica je da živimo u dobu elektronske komunikacije, i da to vodi otuđivanju. Nekada su se ljudi sastajali i uživo razgovarali, a danas su spojeni žicama, tj. koriste emotikone da pokažu emocije umesto običnog osmeha.

Ukoliko deca provode vreme nakon škole tako što gledaju razne virtuelne sadržaje, to bi značilo da će postati nesigurna u kontaktima sa vršnjacima i da možda neće znati kako da započnu razgovor. Moguće da neće imati prave teme o kojima bi mogli da pričaju, i vremenom će se sasvim povući u sebe. Tako se stvara generacije dece zatvorenog prostora, koja su introvertna i okrenuta prema svom unutrašnjem svetu.

Prekinite ovaj začarani krug u koji je veoma lako upasti a teško izvući se, i upišite vaše dete na redovne treninge ritmičke gimnastike. Upoznaće nove drugare, trenere, steći će lepe veštine, i što je najvažnije, razvijaće se pravilno i fizički i psihički, a to je, složićemo se svi, od neprocenjive vrednosti za jednu mladu osobu.

Prvi, probni trening je sasvim besplatan i možete ga zakazati jednim pozivom na broj telefona. 


Pošaljite komentar