Naslov ovog teksta mogao bi da se podvede pod negativne posledice nebavljenja sportom i nijednom fizičkom aktivnošću. Dakle, pored nabrojenog a to je zatvorenost u sebe, asocijalnost i fizički razvoj koji nijepravilan, tu su i druge opasnosti, kao što je život u virtuelnom svetu, odvajanje od realnih kontakata i mnogo toga još.

Sport deluje nezamenljivo kada je u pitanju pravilan fizički rast deteta, zbog toga što ono dobija snagu, čvrstinu mišića i njihov lep, vretansti oblik, a pored toga, postaje okretno, brzo, spretno a ne tromo... Ima osećaj za ravnotežu, gracioznost pokreta... Odsustvo sporta značilo bi da dete može da postane sporo, nespretno, nejako, sa opuštenom muskulaturom, demotivisano.

Pored toga, aspekti negativnih psiholoških posledica su još brojniji. Deca se povlače u sebe, tako da nisu dostupni za druženje sa vršnjacima, gube samopouzdanje, nazivaju ih čudnima... 

Najbolje bi bilo prekinuti taj začarani krug, tako što ćete dovesti dete na prvi probni trening u Giimnastički klub Pobednik. Organizujemo vrlo često i samo je potrebno da pozovete broj telefona našeg kluba i da zakažete prvi slobodan termin.


Pošaljite komentar