Virtuelni svet je jako primamljiv, jer nas drži podalje od svega realnog, gde možda možemo biti i povređeni, ali isti taj realni i stvarni svet nam omogućava toliko lepog. Mališani koji nemaju dovoljno samopouzdanja, često se odlučuju da se zatvore u sobu, nakon škole i urađenih domaćih zadataka, i da provode vreme na društvenim mrežama. Svakako da ovo nije dobro i da vodi u asocijalnost, zbog toga što takvo dete, kada se sutra nađe u realnoj situciji, neće znati kako da vodi razgovor, kako da pravilno komunicira.

Sve su to veštine koje se uče, iz dana u dan, i mi ni ne primećujemo da to radimo, da postajemo društvena bića, ali se i te kako, sa druge strane, primećuje kada neko postaje otuđen, zatvoren u svoj svet, i nedostupan za druge. 

Pre svega, za izdvojenu osobu od drugih to nije dobro, tako da je potrebno da se što pre dete socijalizuje. Najbolje rešenje za to je sport. Ako imate devojčicu, verujemo da će se nakon prvog, probnog treninga, koji organizuje Gimnastički klub Pobednik, naprosto zaljubiti u ritmičku gimnastiku.Pošaljite komentar