Zamislite svoju ćerku na nekom važnom takmičenju kako nastupa dok je prate ritmovi modernih melodija, ili vanvremenske klasične muzike..? Divan osećaj, zar ne? Upravo je to razlog, ili bolje rečeno, jedan od bitnih razloga, zašto se devojčice odlučuju da treniraju ritmičku gimnastiku.

Ona je jedan savršen spoj plesa, sporta, baleta, muzike, gracioznosti, prefinjenih pokreta i idealan je spoj uma i tela, koji se nalaze u ravnoteži.

Da bi se neka vežba izvela baš kako treba, po pravilima, moramo biti maksimlano fokusirani na svoje telo, na svaki njegov mišić i deo, tako da pratimo mislima svoje pokrete, koje dovodimo do perfekcije.

Muzika nam pomaže u svemu tome, jer daje pravi ritam, posebno klasična muzika koja povećava koncentraciju i stvara određen mir u samoj osobi.

Zbog toga je ritmika idealan sport za devojčice, koje mogu da se bave ovim sportom dokle god žele, a kasnije da pređu na nešto drugo, ako to žele. Vreme nije izgubljeno, jer su postavljene dobre osnove, koje dalje samo treba iskoristiti.

Za decu je uobičajeno da promene mišljenja tokom puberteta, i zato je dobro da treniraju sport sa koga se lako može preći na nešto sasvim drugo.

Pošaljite komentar